Cat de util mai este un GPS in prezent, cand ne putem orienta cu ajutorul telefoanelor?

Fiecare dintre noi are chiar acum langa el un smartphone, iar toate aceste telefoane inteligente dispun si de GPS sau alte tehnologii de localizare care sa ne ajute sa ne orientam prin trafic sau in noile orase / zone pe care le vizitam. Exista chiar aplicatii care iti pot oferi informatii privind prezenta gropilor, a radarelor, zonelor aglomerate si multe alte detalii utile (aici putem da ca exemplu aplicatia Waze, dar si Google Maps, care ofera informatii detaliate legate de trafic, fiind capabil sa aleaga cel mai rapid traseu.

In aceste conditii, mai este justificata cumpararea si folosirea unui GPS? Da, in special daca petreci foarte mult timp in fata volanului. De ce? Pentru ca nu este prea convenabil sa folosesti pe perioade lungi de timp telefonul mobil pe post de navigator auto, in primul rand pentru ca multe aplicatii functioneaza doar atunci cand suntem conectati la retea, iar daca avem un trafic de date limitat asta poate reprezenta o problema.

De asemenea, bateria se consuma destul de repede, iar folosirea telefonului conectat la priza masinii, in special pe perioada verii, nu reprezinta o idee excelenta, deoarece telefonul tau tinde sa se incalzeaza foarte tare. In plus, chiar si cele mai performante telefoane pot avea uneori probleme in a se conecta rapid la un satelit si pentru a oferi informatii exacte legate de pozitia in care ne aflam.

Iata asadar cum un GPS ramane in continuare cel mai bun prieten al soferilor de drum lung, cei care petrec o buna parte din timpul lor in fata volanului. Pana la urma, acesta este special construit pentru astfel de cazuri, iar telefoanele, oricat de performante ar fi, reusind sa faca in majoritatea cazurilor fata cu brio chiar si celor mai putin cunoscute trasee nu sunt chiar cea mai ideala solutie.

Comentarii

Leave a reply

DigiArena.ro
Logo