Solutii pentru curatarea ecranului televizorului

La o prima vedere, curatarea ecranului unui televizor poate parea usoara. Cunosc persoane care il curata cu Windex, desi HDTV-urile cele mai moderne sunt sensibile si pot fi ruinate cat ai zice peste. Cu atat mai mult cu cat substanta folosita la stergerea ecranului este una puternica.

Mai devreme sau mai tarziu, orice ecran HDTV are nevoie de o curatare buna. Inainte de toate insa, sa parcurgem sfaturile celor care le fabrica:

LG: curatati numai cu o carpa uscata. Atunci cand il curatati, deconectati cablul de alimentare si stergeti usor cu o carpa moale pentru a preveni zgarierea. Nu pulverizati apa sau alte lichide direct pe televizor, deoarece un soc electric poate oricand sa apara. De asemenea, nu folositi substante chimice cum ar fi alcoolul, diluanti sau benzina.

Panasonic: partea din fata a panoului de afisaj a fost tratata special. Stergeti suprafata panoului usor, folosind doar o carpa de curatare sau o carpa moale, fara scame. Daca suprafata este una foarte murdarea, dupa indepartarea prafului, inmuiati o carpa moale fara scame in sapun diluat (o parte sapun lichid, plus o cantitate de apa consistenta – 100x), si apoi stoarceti carpa pentru a indeparta excesul de lichid. Folositi-o doar pentru a sterge suprafata panoului de afisare, dupa care stergeti-l uniform cu o carpa uscata de acelasi fel cu prima, pana cand suprafata se usuca complet. In plus, evitati contactul cu substante volatile, cum ar fi sprayuri de insecte, solventi, diluanti, deoarece in caz contrar televizorul poate fi afectat in mod negativ.

Samsung: ecranul poate fi zgariat in timpul curatarii. Asigurati-va ca acest lucru sa nu se intample folosind o carpa moale. Nu pulverizati direct pe produs. Orice lichid care intra in acesta poate prova distrugerea sa, incendii sau electrocutare. Ca si in cazurile anterioare, este indicat sa folositi o carpa moale, umezita cu o cantitate mica de apasa. Nu folositi lichid inflamabil (benzen, diluanti) sau un agent de curatare.

Sony sau Toshiba au, de asemenea, acelasi set de cerinte.

Tocmai de aceea, o sumedenie de televizoare HD sunt livrate la momentul de fata impreuna cu o carpa moale pentru curatarea ecranului. Daca ati pierdut aceasta panza, puteti folosi carpa ce vine impreuna cu ochelarii de vedere sau de soare. Puteti folosi si gelul de curatare Hama, in cazul in care sunteti dispusi sa scoateti alti bani din buzunare.

Motivul pentru care nu e recomandata folosirea Windex-ului: contine amoniac si alcool, deci numai bun de sters geamurile si in niciun caz ecranele televizoarelor pe care am cheltuiti zeci de mii de lei. Televizoarele HD sunt scumpe si fragile, deopotriva, iar riscul la care va expuneti este unul considerabil de mare. Sfatul nostru? Cumparati o carpa de curatare din microfibre si folositi-o. Pentru indepartarea petelor, incercati apa. Nu apasati prea tare. Intre degetele dvs si un televizor spart nu e distanta mai mare de 1mm. Luati in considerare, de asemenea, si solutia aleasa de Panasonic (sapunul diluat). Mult succes si spor la munca!

Comentarii

Leave a reply

DigiArena.ro
Logo