Cum sa alegi o tableta

In ultimii doi ani, tabletele au trecut de la statutul de gadgeturi scumpe la cele mai tari si ravnite produse in randul cumparatorilor. Potrivit unei firme de cercetare, pe numele ei Gartner, consumatorii care cumparau nu mai mult de 17 milioane de tablete in 2010, s-au inmultit de aproape 4x un an mai tarziu, cand graficele indicau vanzari de peste 60 de milioane de unitati (63, pentru a fi mai precis), preconizandu-se ca in 2015 sa avem de a face cu peste 326 de milioane de unitati vandute. Daca nu ti-ai achizitionat una pana acum, ia in considerare aceste trei intrebari de mai jos!

1. iPad sau Android?

Ca si in cazul computerelor, impartite in doua categorii principale: cu Windows si Mac OS, lumea tabletelor are in prezent doi competitori principali – sistemul de operare propuse de Google – Android si cel care apartine de Apple – iOS. Aici sunt avantajele si dezavantajele celor doua platforme majore, plus cateva cuvinte despre alternativele dvs ca si cumparator.

iPad + iOS

Cea de-a patra generatie de iPad ruleaza pe iOS6 si are de departea cea mai intuitiva interfata din cate exista, plus peste 140.000 de aplicatii dedicate. iPad-ul are, de asemenea, cea mai buna selectie de accesorii. Sistemul de operare aduce o multime de imbunatatiri, inclusiv un nou centru de notificari, Twitter si iCloud pentru sincronizarea documentelor dvs intre multiple dispozitive. Pe de alta parte, insa, iPad nu dispune de un univers atat de larg ca tabletele Android.

Android

Spre deosebire de adversarul sau, sistemul de operare al lui Google este disponibil pe zeci de tablete, in diferite versiuni. Android va ofera mai multe homescreenuri pe care le puteti personaliza cu widgeturi. Un alt plus al tabletelor Android ar fi multimea de optiuni hardware, inclusiv cele care accepta Pen (ThinkPad Tablet) sau care includ tastaturi fizice (vezi Asus Eee Pad Slider).

2. Cat de mult sunt dispus sa dau pe o tableta?

Unele tablete romanesti, spre exemplu, pot fi gasite la preturi aproape derizorii (pana intr-o suta de euro). Cele mai noi modele Apple, in schimb, sar usor peste 500. Daca te afli in cautarea unui dispozitiv ultraportabil pentru stocarea fisierelr de muzica sau video, veti apela la un model premium (32GB sau 64GB)

3. Dimensiunea ecranului: 7 inci sau 10 inci?

Pentru un dispozitiv pe care sa il puteti purta in buzunar, veti lua in considerare tabletele de 7 inci (Google Nexus 7 sau Mini iPad, acestea ar fi recomandarile noastre). O tableta cu ecran cuprins intre 8.9 si 10 inci ofera mai mult loc pentru navigarea web si vizionarea continutului video, fiind utila uneori si la editarea unor documente. Greutatea, de asemenea, este considerabil mai mare. Exista pe piata cateva tablete de 11 inci si mai mari, dar acestea sunt considerate prea voluminoase pentru majoritatea utilizatorilor, asa ca nu le vom lua in calcul.

In concluzie, pentru citit, redare muzica, video si navigare pe web, puteti avea incredere intr-un gadget de 7 inci. Pentru ceva mai mult decat atat, incercati variantele auxiliare (8.9, 10.1, s.a.).

Comenteaza