Impresii despre cel mai nou iPhone (iPhone 5)

In cateva cuvinte, iPhone 5 este iPhone-ul catre care tindeam inca din 2010, acest tip de smartphone suferind de-a lungul timpului o serie de upgradeuri strict necesare, atat pentru imbunatatirea performantelor hardware, cat si a celor care tin de design, care au rolul de a-i face cu ochiul fiecarui cumparator in parte.

Noua linie de design este pur si simplu minunata; avem de a face cu un telefon placut la vedere, dar si la atingere. Este greu de gasit o parte care sa nu fi fost imbunatatita fata de modelul precedent, iPhone 4S. Acest model este complet refacut si totusi atat de familiar … da, nu mai este niciun dubiu, corespunde cerintelor celor mai pretentiosi din zona. In acest moment, situatia se prezinta astfel: daca doresti cel mai bun smartphone existent pe piata, iti achizitionezi un iPhone 5. In cazul in care optezi pentru un ecran mai mare, alegi Samsung Galaxy S3. Pentru o autonomie mai mare a acumulatorului, Droid Razr Maxx este solutia.

In primul rand, vei fi socat de cat de usor este acest gadget. Desi este mai lung decat precedentele si, drept urmare, dispune de un display mai mare, acesta este cel mai usor din clasa sa. Dupa cateva zile de butonat noul iPhone, iPhone 4S vi se va parea construit din plumb.

In al doilea rand, alungirea datorata dimensiunii ecranului vizibil mai mare se face intr-un mod subtil. Spatiul suplimentar adauga o multime de zone deasupra tastaturii virtuale, redarea video este excelenta, iar navigarea web, de asemenea. Pasionatii de jocuri isi primesc astfel particica lor de distractie.

Si nu in ultimul rand, utilizarea lui iPhone 5 drept hotspot personal pentru laptop sau orice alt dispozitiv, produce rezultate uimitoare. Aveti, totusi, grija cu viata bateriei. Eventual, tineti-l in priza atunci cand aveti asemenea ganduri cu el, caci bateria se consuma imediat. Cel mai nou iPhone este constituit dintr-un corp metalic, care il face mai subtire decat precedentele; nu veti avea de a face, deci, cu un telefon masiv precum Samsung Galaxy Note sau HTC One X. Cum spuneam si mai sus, iPhone 5 se ridica deasupra lui iPhone 4 si iPhone 4S intr-un mod foarte subtil.

Din fata si lateral, este similar modelelor anterioare. Intalnim aceleasi butoane metalice de volum rotunjite, sleep/wake si comutatorul pentru silent. Mufa pentru casti a fost mutata in partea de jos a telefonului, la fel ca si la iPod Touch. Unii vor fi incantati de aceasta idee, pe cand altii nu. De fapt, intreaga parte de jos este cu totul noua: jack pentru casti, difuzoare mai mari, reproiectate, un alt tip de grila perforata si un conector Lightning subtire. Gorilla Glass a fost inlocuita cu metal.

Slava Domnului, credeam ca nu o sa mai apucam ziua cand iPhone isi va redimensiona displayurile. In cele din urma, iPhone trece de la 3.5 inch la 4.0 inch, display care poate “duce” pana la o rezolutie maxima de 1136×640 de pixeli (326ppi). In alta ordine de idei, toate pictogramele si butoanele de aplicatii sunt de aceleasi dimensiuni ca mai inainte, dar e loc si pentru alte caracteristici sau spatiu pentru videoclipurile si fotografiile ce urmeaza a fi redate. Interfata a ramas aceeasi ca intotdeauna.

In landscape, textul pare un pic mai mare, deoarece latimea paginii se intinde. Tastatura virtuala in modul peisaj, de asemenea, este nitel mai raspandita, cu un pic de spatiu suplimentar pe partile laterale (util pentru cei care au degetele ceva mai groase).

Ca aplicatii preinstalate primim: Maps, Reminders, Messages, Photos, Camera, Videos, Weather, Passbook, Notes, Stocks, Newsstand, iTunes, the App Store, Game Center, Contacts, Calculator, Compass, Voice Memos, Mail, Safari, Music, si, bineinteles, Phone. Daca sunteti in pana de idei, puteti incerca  iMovie, iPhoto, Pages, Numbers, Keynote, GarageBand, iCards, s.a.m.d.

iPhone 5 ruleaza pe sistemul de operare iOS 6, iar de operatiunile intreprinse se ocupa un procesor A6 si cei 1GB de memorie RAM. Camera foto principala de 8MP realizeaza fotografii de o calitate ireprosabila, iar pentru apeluri video aveti la dispozitie o camera secundara de 1.2MP.

Vezi AICI cel mai bun pret !

5 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review

Leave a reply

DigiArena.ro
Logo