Nokia Asha 300 – review, pret si detalii

Nokia Asha 300 este un telefon care poate ca nu se incadreaza in standardele perioadei pe care o traversam, una presarata de dispozitive inovatoare (smartphoneuri, tablete, ultrabookuri, s.a.m.d.), dar, atunci cand e sa ne uitam la pret sau pur si simplu dorim un telefon care este, ei bine, simplu, Asha 300 poate reprezenta o solutie in acest sens. Modelul face parte dintr-o linie de telefoane lansate de Nokia si ofera o interfata S40 restructurata, un procesor de 1Ghz si o tastatura foarte asemanatoare cu cea folosita la fabricarea lui Asha 303.

Nokia Asha 300 – Caracteristici

Seria Touch and Type este total diferita fata de cealalta interfata non-inteligenta propusa de finlandezi. Combinat cu un App Store si un homescreen personalizabil, exista cu siguranta aici elemente imprumutate de la smartphoneuri, toate acestea pentru a incerca extinderea functionalitatii pastrand in acelasi timp senzatia simplista a lui S40. Procesorul mai rapid si cei 128MB de memorie RAM sunt mai mult decat suficiente pentru a rula S40 rapid si fara momente de intrerupere.

In materie de dezavantaje, Nokia Asha 300 nu are suport Wi-Fi (ca si in cazul modelului Asha 303), nu suporta multitasking, camera foto nu are autofocus, nu intalnim o camera secundara pentru apelurile video si memoria interna masoara doar 140MB.

Nokia Asha 300 doreste inainte de toate sa ramana un telefon simplu, cu putine accente contemporane. Un telefon pentru cei aflati in cautarea unui … telefon, si nu a unui computer de buzunar (smartphone). Ideal pentru utilizatorii care pun pret pe finantele lor si nu sunt dispusi sa umble adanc in buzunare pentru a achizitiona un gadget. Cu quad band 2GB si 3G suport, Asha 300 dispune de tehnologie Bluetooth, o camera foto de 5 megapixeli, mesagerie si radio incorporat. Pentru a mai taia din cheltuieli, producatorul a ales sa renunte la modulul wireless, prezent in cadrul modelului Asha 303.

Tot ca un dezavantaj extras din insiruirea de mai sus – nu suporta operatiuni de multitasking. Nu puteti, asadar, asculta muzica in fundal in timp ce scrieti un mesaj, de exemplu. Aplicatiile simultane nu fac parte din “CV”-ul sau. Asha este numele gamei de telefoane Nokia entry level. Asha 303 este succesorul lui C3, care la randul sau este un descedent evident al lui C3-01.

Nokia Asha 300 dispune de verisunea de browser a modelelor anterioare (X3-02 si C3-01). Cu toate acestea, Asha 300 ofera o experienta destul de placuta, raportandu-ne la pretul de achizitie. Chiar si cele mai elaborate pagini web se misca rezonabil pe un display touch. Exista si unele controale tactile familiare imprumutate de la Symbian S60 – comutator ecran si tasta zoom. Butonul special creat pentru zoom reprezinta singura solutie de zooming a telefonului. Desi in specificatii intalnim suport pentru Adobe Flash Lite 3.0, Nokia Asha 300 nu suporta continut Flash. Pentru continutul Youtube, va trebui sa va bazati pe versiunea mobila a siteului. Oricum, acest minus nu ne afecteaza aproape deloc, avand in vedere ecranul mic si specificatiile hardware.

Nokia Asha 300 se ocupa de conturile dvs de  Facebook, Twitter si Flickr, inclusiv mai multe conturi de acelasi tip. Sectiunea Facebook suporta cea mai mare parte a capacitatilor de comunicare ale serviciului. Puteti vizualiza mesajele si evenimentele, cererile de prietenie si invitatiile la evenimente. Scrieti pe peretele prietenilor, postati fotografii, statusuri, cititi stiri si urmariti grupuri.

Cumpara de AICI telefonul Nokia Asha 300 (transport gratuit in 24 de ore, garantie 24 de luni)

In afara de Nokia Asha 300 si interfata S40, cateva dintre modelele Sony Ericsson pot fi luate in considerare. Mix Walkman si Cedar, spre exemplu. Cedar dispune de un pachet 3G, in vreme ce Mix Walkam vine cu Wi-Fi gratuit. Unul din ele nu are tastatura fizica, in vreme ce celalalt omite prezenta unui touchscreen. Nokia Asha 300, pe de alta parte, reprezinta din acest punct de vedere un telefon optim.

Comenteaza