Nokia Lumia 820 este modelul imediat aparut dupa Ativ S, care a fost si primul device Samsung ce avea sa se foloseasca de sistemul de operare Windows 8. Un dublu raspuns al finlandezilor, care au sarit pe piata telefoanelor Windows si cu varianta ceva mai robusta – Lumia 920.
Nokia Lumia 820 – detalii si pret
Design si display
La cei 68.5 x 123.8 x 9.9 mm ai sai, Lumia 820 este device-ul mai mic dintre cele doua. Cantareste 160 de grame si, desi e construit din acelasi policarbonat cu care fabricantul ne-a obisnuit in ultimii ani, colturile sunt ceva mai rotunde, fiind “desenat” in linii moi. Dispozitivul este alimentat de o baterie de 1650mAh si un procesor Qualcomm Snapdragon S4 tactat la 1.5Ghz. Dispune de un ecran AMOLED cu aceleasi capacitati Super Sensitive Touch intalnite si in cadrul fratelui sau mai mare. In plus, ecranul are un raport de aspect 15:9, capabil sa afiseze 16.7 milioane de culori, iar caracteristica sa – ClearBack – il face usor de citit chiar si in lumina soarelui.
Din pacate, nu ne putem declara intru totul incantati de afisaj. Ca o comparatie, Samsung Galaxy 2 a avut parte de aceeasi rezolutie si, atentie, vorbim despre un smartphone lansat in urma cu aproape doi ani de zile.
Spre deosebire de Lumia 920, 820 dispune de o carcasa spate detasabila. Dedesubt, puteti accesa slotul microSD, expandabil pana la 32GB. Telefonul vine in mai multe variante de culoare:rosu, galben, violet, gri (sau Seductive Grey, dupa cum este cunoscut), negru si alb. Ultimele doua pot fi regasite si in oferta eMag.
Camera foto – video
Nokia Lumia 820 este dotat cu o camera de 8 megapixeli, echipata cu obiectivul Carl Zeiss Tessar (diafragma maxima de F/2.2, zoom digital de 4x, blitz LED, etichetare geografica, touch focus si patru moduri ale balansului de alb).
Tot aici, gasim modul Smart Shoot, care presupune decuparea obiectelor nedorite sau a persoanelor care apar intr-o imagine, plus un filtru cinematografic, sa-i spunem.
Sistemul de operare
Nokia Lumia 820 ruleaza pe sistemul de operare Windows 8. W8 vine cu numeroase noutati. Nokia Maps, spre exemplu, include si posibilitatea de a folosi hartile in modul offline; pe langa acest aspect, avem la indemana si Nokia Drive sau Transport. Prima calculeaza zilnic timpul pierdut pe drumuri si va poate alerta cand este momentul sa plecati intr-un anume loc, in vreme ce Transport este aici pentru un plus de informatie in ceea ce priveste transportul public. Nu stiu exact cat de folositor poate fi in Romania, dar merita incercat.
Procesorul dual-core Snapdragon face ca sistemul de operare sa ruleze in conditii optime. Navigarea pe internet este rapida si securizata.
Baterie si incarcare wireless Nokia Lumia 820
Cum am spus mai sus, Lumia 820 ruleaza pe o baterie de 1650mAh, care se traduce in aproximativ 8 pana la 14 ore de convorbiri. Daca optati pentru incarcarea wireless, e bine de stiut ca puteti achizitiona, de asemenea, un set de accesorii pentru a va face viata mult mai usoara. Este suficient sa puneti telefonul pe o placa de incarcare (sau pernuta de incarcare Fatboy) pentru a incarca bateria. Compania JBL are o multime de noi produse audio adaptate modelelor Lumia, cum ar fi difuzoarele Power Up, spre exemplu.
Nokia Lumia 820 – concluzii
In esenta, Nokia Lumia 820 s-a dorit a fi un aprig adversar pentru iPhone 4S si Samsung Galaxy S3 Mini. Opinia noastra este ca nu a reusit sa invinga, dar cu siguranta isi va gasi locul in buzunarelor pasionatilor de smartphone-uri Windows. Sunt cateva lucruri care ne-au placut la Nokia Lumia 820, insa dimensiunile sale, bateria slaba si ecranul cu o rezolutie de 480 x 800 pixeli, ne-au descurajat.