Nokia Lumia 900 – review, pret si detalii

Nokia Lumia 900 a intrat in lumea telefoanelor mobile ca o figura emblematica pentru producatorul finlandez, cu un aspect supradimensionat comparativ cu Nokia Lumia 800. Lumia 900 vine echipat cu o serie de elemente hardware care merita toata lauda si un look inscris in urmatoarele tipare – 127.8 mm inaltime, 68.5 mm latime si 11.5 mm grosime. Un adversar feroce pentru iPhone 4S, Sony Xperia S si Samsung Galaxy S2.

Nokia Lumia 900 – Caracteristici

Nokia Lumia 900 – Design

Nokia Lumia 900 dispune de un cadrul elegant, realizat din policarbonat unibody. E greu si se simte absolut in mainile oricarui utilizator; spre deosebire de inginerii care se ocupa de partea de software, se pare ca Nokia nu a avut de suferit pe partea de design. Cu toate acestea, designul unibody vine si cu un cost, cel al greutatii (160 grame). Cu 16 g mai greu decat produsul Apple (iPhone 4S), Xperia S si cu 44 g mai mult decat Samsung Galaxy S2.

Nokia ofera o gama de trei culori pentru sasiul lui Lumia 900: negru, alb si albastru, cea din urma fiind si favorita noastra. Tehnologia ClearBlack permite ecranului de 4.3 inci sa fie utilizat in aer liber in conditii optime, in timp ce Corning Gorilla Glass protejeaza un display AMOLED care ofera culori vii.

Partea frontala a dispozitivului este acaparata de un touchscreen capacitiv de 4.3 inci, care suporta o rezolutie maxima de 800×480 de pixeli (asemeni lui Galaxy S2). Ecranul este usor ridicat, lasand o “buza” care da impresia ca displayul iese din carcasa. Un mic detaliu care puncteaza la capitolul eleganta. Pentru apeluri video, avem o camera de 1MP, in partea inferioara gasindu-se butoanele Back, Start si Search. Partea stanga este lipsita de butoane, toate fiind mutate in partea dreapta: buton de volum (sus), alimentare/ blocare (centru) si un buton dedicat camerei foto principale.

Pentru cei nefamiliarizati cu acest aranjament, poate parea ciudat. Atunci cand este tinut in mana dreapta, butonul de pornire/ blocare este prea departe, dar acesta este doar un mic detaliu peste care vom trece. Este suficient sa setati blocarea ecranului la 30-45 de secunde si ati rezolvat micul inconvenient.

Pe marginea superioara a terminalului gasim o mufa de 3.5 mm pentru casti, port micro USB (pentru incarcare si transfer de date), precum si un slot micro SIM. Pe partea din spate a smartphoneului Nokia Lumia 900, gasim un aparat foto cu senzor de 8 megapixeli, autofocus, lentile Carl Zeiss si un blit cu doua LED-uri foarte discret. Lumia 900 vine cu o memorie interna modesta de doar 16GB, fara posibilitatea de a fi extinsa. Cadrul unibody inseamna ca nu putem deschide telefonul pentru a avea acces la baterie sau la un slot microSD, inexistent dupa cum am subliniat mai devreme.

Nokia Lumia 900 – Navigare pe Internet

Probabil ca cea mai slaba veriga de pe modelul Lumia 900 – si, in general, pentru orice Windows Phone – o reprezinta alegerea lui Internet Explorer 9 ca browser. Viteza de randare este mai lenta cu IE9 si fonturile par cam indesate. Spre deosebire de fratele sau mai mare intalnit pe calculatoare, IE9 pentru Windows Phone ofera elementele esentiale minime atunci cand vine vorba de setari si, la fel ca si in primele versiuni de Android, nu dispune de o modalitate de a sincroniza bookmarkurile. Pentru aceasta operatiune, va trebui sa scoate 12 dolari in plus, cat costa aplicatia Xmarks din App Store.

De asemenea, pentru continut Flash va trebui sa mai scoateti din buzunare alti 5 dolari – aplicatia FlashVideo pentru WP7.

Cumpara de AICI telefonul Nokia Lumia 900 (transport gratuit, garantie si livrare in 24 de ore)

Nokia Lumia 900 – Verdict

Ne-au placut urmatoarele lucruri la Nokia Lumia 900: experienta Windows Phone in general si ce presupune ea: operatiuni intuitive, grafica excelenta, s.a. Interfata, deosebita fata de ceea ce am vazut pe dispozitivele Android si iOS. In schimb, nu ne-a incantat in mod special faptul ca acest smartphone nu dispune de un slot pentru cardurile microSD, iar memoria interna este relativ mica (16GB). In cadrul Nokia Lumia 900 primim suport pentru Gmail, Hotmail si Windows Live, dar pe cand iCloud si servicii Yahoo?

1 Comment
  1. ICloud? Are SkyDrive cu 25GB gratuit (daca ai contul mai vechi de un an). Pentru ce iti mai trebuie ICloud? Nu inteleg intrebarea vis-a-vis de serviciile Yahoo. Mai mult decat un client e-mail nu ofera niciun alt telefon.

Leave a reply

DigiArena.ro
Logo