Online, pretul produselor este cu pana la 43% mai mici decat offline

Ca este mai avantajos sa iti faci cumparaturile online decat offline se tot afirma de ceva vreme. Recent a si fost demonstrat.

Price Index, studiul realizat luna trecuta de catre Millward Brown Romania, a analizat preturile practicate in mediul online in raport cu cele afisate in magazinele clasice.

pret redusAnaliza preturilor a 150 de produse, din 15 categorii de interes au reliefat faptul ca online preturile sunt mai ieftine cu 5 pana la 43% fata de retailul traditional.

Castigator detasat a fost nisa de parfumuri, urmat de carti, unde cele mai bune promotii au fost semnalate la Elefant.ro, telefoane si tablete (cele mai bune preturi au fost afisate de catre emag si electrofun), la aceste categorii observandu-se diferente semnificative de pret.

Electrocasnicele mici, in special cuptoarele cu microune sunt mai ieftine cu pana la 18% online (la emag), in vreme ce electrocasnicele mari au un pret mediu cu 4-5 procente mai scazut (tot la emag). Daca ne raportam totusi la faptul ca un frigider costa in medie peste 1000-1500 de lei, 5% discount reprezinta o economie importanta, mai ales ca de regula la acest tip de produse si transportul este gratuit.

„Varietatea de modele din categoria electronice si electrocasnice, preturile mai mici in cele mai multe cazuri, dar si facilitatile de transport sunt elemente ce atrag tot mai multi cumparatori in mediul online. Mediul dinamic al magazinelor online, unde putem vorbi deja de jucatori puternici si cu traditie, poate aduce economii in buzunarele cumparatorilor din mediul online”, a declarat Daniela Lazar, Director General, Millward Brown Romania.

Comenteaza