Recenzia tabletei Android Google Nexus 7

Satul de suprematia iPad, Google si-a anuntat din timp lansarea unui produs marca proprie: Google Nexus 7. Asemeni altor dispozitive branduite Nexus, din punct de vedere hardware, aceasta tableta nu este fabricata de acest colos. In trecut, compania din Mountain View a fost asociata cu alte nume precum Samsung, HTC sau Motorola, aceasta situatie nefacand rabat de la regula. Astfel, Google a facut echipa cu Asus in construirea unui dispozitiv care sa isi atraga, la randul sau, partea de succes cuvenit.

O miscarea inteligenta, de vreme ce printre tabletele Android Asus a reusit sa isi puna amprenta pe modele foarte reusite; daca e  sa ne uitam la pretul unui Kindle Fire (Amazon), cu un pachet de specificatii nu tocmai reusit, sa recunoastem, Nexus 7 are un singur adversar, iar numele sau este iPad Mini. Aceasta manusa aruncata de Google lui Amazon a fost preluata imediat, pe piata aparand Kindle Fire HD, care ofera aceeasi cantitate de stocare si specificatii similare in schimbul aceluiasi pret. Drept raspuns, la randul sau, Google a inceput sa scada pretul modelelor Nexus 7, ceea ce este un fapt cu adevarat imbucurator pentru potentialii cumparatori.

Fiind un device Nexus, veti primi sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean. Cel putin pe hartie, specificatiile acestei tablete Android sunt destul de impresionante. Propulsata de un procesor cu patru nuclee de 1.3Ghz (nVidia Tegra 3), 1GB memorie RAM DDR3, Google Nexus 7 vine in doua versiuni – de 16GB si, respectiv, 32GB. Adversari directi, dupa cum sustineam mai sus, Kindle Fire, Kindle Fire HD si iPad Mini.

De fapt, Nexus 7 rivalizeaza cu tablete ale caror preturi sunt de aproximativ doua ori mai mari. Partea proasta a acestei afaceri e ca nu puteti mari capacitatea de stocare a tabletei cu ajutorul unui card microSD. Altfel, avem parte de un display de 7inch, cu o rezolutie maxima de 1200 x 800 pixeli (216ppi). Sigur, nu e la fel de impresionant precum cel care echipeaza a patra generatie de iPad, Retina Display (264ppi), sau fratele sau mai mare, Google Nexus 10 (300ppi), dar, avand in vedere pretul, va trebui sa facem acest mic compromis.

In partea din fata, tableta nu dispune de butoane fizice, ci doar o singura camera frontala a carui senzor nu trece de 1.2MP. Modul de amplasare indica faptul ca Google, dimpreuna cu Asus, s-au gandit ca acest gadget va fi folosit cu precadere in modul portret. Spre deosebire de Kindle Fire, Google a optat pentru trei controale hardware de baza. Pe partea dreapta este butonul de alimentare/ hibernare, cu un buton de volum impartit in doua. Cele cateva butoane fizice sunt convenabil dimensionate si pozitionate, astfel incat sa fie usor de gasit si sa nu obstructioneze vreun conector de prin preajma. In partea de jos a unitatii, gasim un micro port USB destinat incarcarii tabletei sau conectarii acesteia la un calculator sau alt dispozitiv USB.

Celor ingrijorati de materialul folosit la fabricarea lui Google Nexus 7, plastic, le spunem sa stea linistiti, deoarece tableta nu are un design ce ar putea-o introduce in randul gadgeturilor neaspectuoase. Ba dimpotriva, se simte aproape la fel de premium ca alte tablete Apple.

In interior, Nexus 7 impacheteaza un set de caracteristici specifice, inclusiv un accelerometru, magnetometru, giroscop si un cip GPS pentru a beneficia de modul offline al noilor harti Google atunci cand navigarea Wi-Fi nu va este la indemana.

Pe cat de subtire si de usor este Google Nexus 7, este in continuare greu si gros atunci cand il punem in oglinda cu Mini Ipad. Bateria de 4325mAh are o autonomie de lucru care poate dura pana la 9 ore si jumatate.

Ce ne-a placut la tableta Android Google Nexus 7:

– calitatea constructiei, care o pune pe picior de egalitate cu produsele Apple;

– versiunea sistemului de operare – Android 4.1 Jelly Bean;

– PRETUL – imbatabil, am spune noi!

Ce nu ne-a placut:

– lipsa unui slot pentru cardurile microSD si displayul IPS, inferior celui intalnit pe Kindle Fire HD.

Comenteaza