Recenzie, pret si detalii: Samsung Galaxy S3

Samsung Galaxy S3 este de ceva timp pe piata, dar actualizarea recenta a sistemului de operare – Jelly Bean (platforma 4.1.1) i-a dat un impuls de viteza, plus alte mici diferente usor observabile in momentul in care incepeti a-l butona. Cele mai mari schimbari, insa, vin pe partea de interfata. Toate acestea, plus alte mici detalii care il fac pe cumparator sa adopte S3-ul, au condus la vanzari de peste 30 de milioane de exemplare pana in luna noiembrie a anului ce sta sa se incheie.

Potrivit oamenilor care s-au ocupat de promovarea acestui gadget inovator, S3 este inspirat din natura – vede, asculta, raspunde si va permite sa partajati  (shareuiti) cele mai mari momente. Avem in fata noastra, asadar, un device ce masoara 136.6 x 70.6 x 8.6mm, in pofida faptului ca impacheteaza un display Super AMOLED HD de 4.8 inci. Se simte usor la cele 133 de grame ale sale, iar senzatia atingerii sale este una similara cu cea intalnita in cadrul precedentului S2. In definitiv, putem spune orice despre acel model, numai ca nu se simte ieftin. Gorilla Glass 2 din fata si interiorul bine ambalat il fac sa para foarte solid. Materialele folosite la construirea sa sunt mai degraba policarbonat decat plastic.

Cu toate acestea, ca o mica comparatie intre S3 si HTC One X, cel din urma se poate incadra mai usor in categoria premium. One X este cu 3g mai usor decat S3 si, contrar aparentelor, pare mai puternic decat gadgetul sud-coreenilor. Aveti la dispozitie: Pebble Blue si Marble White, iar recomandarea noastra ar fi sa optati pentru versiunea albastra, adica prima. Cel alb seamana mai degraba cu un smartphone low-cost, gen Galaxy Mini sau ceva similar.

Atunci cand este pus in oglinda cu modelele S si S2, marginile tematice curbate ne duc cu gandul la origini (S). Butonul home a fost, de asemenea, alungit, cu toate ca avem parte de acelasi menu si butonul back, intalnite si la versiunea anterioara. In general, proprietarii de Samsung Galaxy Nexus vor spune ca seamana mai degraba cu telefonul lor: margini rotunjite, ecran HD cu o rama mica, pentru a accenta cu adevarat cat de mare e displayul. Butoanele de volum UP si DOWN sunt asezate paralele cu cheia de blocare de pe partea stanga a telefonului.

Slotul microUSB este plasat in partea de jos (usor de gasit), iar capacul bateriei este confectionat din acelasi material policarbonat ca restul corpului. Viitorul nu este tot unibody, din cate se pare. Prezenta slotului de memorie ne garanteaza, practic, o memorie totala de pana la 128GB (in cazul in care decideti sa va achizitionati versiunea de 64GB a modelului).

Camera de pe Samsung Galaxy S3 este una dintre cele mai mari surprize pregatite de firma coreeana si reprezinta un pas mare pentru acest producator. Senzorul masoara 8MP, iar una dintre caracteristicile cele mai noi de pe S3 consta in abilitatea de a recunoaste fetele din fotografii. E drept, ne-ar fi placut ca, odata recunoscute fetele, sa avem posibilitatea de a atribuit cate un cadru pentru fiecare din persoanele de contact. Acuratetea acestei inovatii este de aproximativ 80%, din cate am putut testa pe propria piele.

Problema bateriei ramane inca una de actualitate, ca de altfel pe toate smartphoneurile prezente pe piata la ora actuala. Acumulatorul de 2100mAh este conceput pentru a duce in spate un display imens, cu milioane de pixeli; mai mult, Samsung a plusat pana la 3000 mAh. Nu stim exact daca acestea pot fi gasite si in Romania, din pacate. Intr-o comparatie directa cu principalii sai competitori, HTC One si Iphone 4S (stim, intre timp a aparut iPhone 5), bateria lui Samsung Galaxy S3 a ajuns in cadrul testului la 82%, in timp ce bateria HTC-ului era aproape de jumatate, 60%, iar cea a deviceului Apple la 74%.

Nu putem incheia decat cu punerea in balanta a lucrurilor care ne-au placut si a celor care ne-au placut mai putin (sau deloc). Drept urmare …

Ne-a placut:

– procesorul Exynos 4212 Quad Core, tactat la 1.4Ghz;

– “specialitatea casei”: ecranul Super AMOLED HD;

– camera foto principala de 8MP;

– capacitatea maxima de stocare de 128GB, plus alti 50GB via Dropbox;

– designul slim, elegant si greutatea;

NU ne-a placut:

– S Voice si Smart Stay, care nu sunt decat niste trucuri marca Samsung si nu isi gasesc utilitatea in lumea reala. Precizia de voce este mult prea slaba pentru uzul general, iar unele raspunsuri lasa de dorit;

– designul si alte mici probleme care nu merita mentionate.

Vezi AICI Detalii Complete si Pret !

4 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review

Leave a reply

DigiArena.ro
Logo