Toshiba Satellite C855-1WF: review, pret si detalii

Toshiba Satellite C855 este la un laptop de 15.6 inci, la un pret rezonabil si totodata accesibil. Modelul de fata dispune de un procesor Intel i5-3210 tactat la 2.5Ghz, 750GB memorie de stocare si 4GB DDR3 memorie RAM.

Design

Laptopul prezinta un design destul de sobru si practic. Vine in urmatoarele variante de culoare: gri, alb, negru si rosu. Capacul acestuia este usor curbat, cu un tipar subtil, dar care nu se simte foarte premium, asemeni tuturor modelelor care nu depasesc suma de 3000 de lei la achizitionare. In interior, aspectul lucios este anulat de texturile in relief, care elimina aparitia amprentelor digitale, indiferent de cate pungi de chipsuri ai dat gata pana sa citesti emailul.

Fara sa dispuna de un look impresionant, laptopul Toshiba propus astazi uimeste prin simplitate (lipsesc, deci, butoanele ostentative de comenzi rapide). Acestea fiind spuse, consideram ca ar fi aratat mai bine daca se lucra mai mult pe partea de finisaje. Lipseste coerenta in tot acest peisaj. Panoul de plastic de sub tastatura si zona deasupra unitatii optice sunt predispuse miscarilor atunci cand dispozitivul se afla sub presiune.

La cele 2.3kg ale sale, Satellite C855 este un pic cam greu pentru a fi transportat cu dvs zi de zi, insa vorbim totusi despre o greutate standard pentru un laptop de aceste dimensiuni (380 x 242 x 33.5 mm).

Conectivitate si specificatii

In cea mai mare parte a sa, tot ceea ce tine de conectivitate se incadreaza in limitele normalului. Exista doua porturi USB: pe marginea din dreapta, unul 3.0 si un altul 2.0 pe stanga. De-a lungul marginii din dreapta, mai gasim jackul pentru casti, iesire HDMI, port Ethernet si soclu VGA. In plan opus, un DVD Writer si un slot pentru carduri SDXC pe marginea frontala.

Toshiba Satellite C855 este un laptop solid din mai multe puncte de vedere. Cu toate acestea, tastatura este usor dezamagitoare. Se foloseste un design clichet standard cu o tastatura numerica, ceea ce inseamna ca s-a lucrat din plin la redimensionarea tastelor. Trackpadul este mult mai putin problematic. Confortabil pentru a rula degetele peste.

Difuzoarele sunt amplasate deasupra tastaturii, usor ascunse pentru un efect de design. Modelul recenzat este propulsat de tehnologia SRS Premium Sound HD.

Toshiba Satellite C855 este dotat cu un ecran de 15.6” si o rezolutie maxima de 1366 x 768 pixeli. Performanta este solida, in limitele superioare specifice laptopurilor de buget. Exista pierderi de luminozitate atunci cand este privit dintr-un unghi orizontal de aproximativ 30 de grade sau mai mult; trecerea de contrast se poate observa atunci cand ecranul este inclinat inapoi si culorile, desigur, nu sunt atat de vibrante.

Conform testelor (MobileMark, in speta), bateria Li Ion 6 celule asigura o autonomie de lucru de pana la 339 minute. Cu wirelessul si Bluetoothul dezactivate, iar luminozitatea setata la 40%, poate “duce” pana la 5 ore si 39 de minute. Peste medie, cu alte cuvinte. Il depaseste la acest capitol pe Acer Aspire 5750, dar cu mult sub Samsung Series 3 si HP DM4, in cazul in care sunteti dispusi sa cheltuiti mai mult.

In concluzie, Toshiba Satellite C855 este un laptop solid, durabil, dar nu un gadget care sa iti ia ochii. Designul sau inofensiv, neuniform si tastatura mediocra sunt singurele aspecte care nu ne-au placut in mod special aici. Pentru sarcinile obisnuite, acest laptop se poate dovedi a fi o solutie inspirata; pacat ca nu putem spune acelasi lucru si despre potentialii cumparatori care activeaza in domeniul freelancingului, in special content writing.

1 Comment

Leave a reply

DigiArena.ro
Logo