Samsung anunta o investitie de 230 de miliarde de dolari intr-un proiect extrem de ambitios

Samsung Electronics a anuntat Miercuri 15 Martie 2023 o investitie de 300 de trilioane de woni (aproximativ 230 de miliarde de dolari) in cel mai ambitios proiect dezvoltat in Koreea de Sud, un mega cluster care va reuni  pana in anul 2042 nu mai putin de 5 fabrici de semiconductori.

Acest proiect al celor de la Samsung este parte a planului de investitii anuntat de catre guvernul sud coreean, in valoare de 550 de miliarde de woni.

Planul Coreei de Sud vine în contextul în care alte puteri tehnologice, printre care Statele Unite, Japonia si China, îsi dezvolta local fabrici de cipuri, implementând masuri protectioniste, reduceri de impozite si subventii considerabile pentru a atrage investitii. Într-o întâlnire cu factorii de decizie economici si liderii de afaceri miercuri, presedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a descris industria tehnologica ca fiind „principalele motoare de crestere economica ale tarii si active cheie de securitate si strategice, care sunt, de asemenea, direct legate de crearea de locuri de munca si mijloace de trai”.

„Coreea de Sud are capacitati de productie si tehnologii de clasa mondiala în diverse industrii high-tech, cum ar fi semiconductorii, acumulatori si display-uri, dar sustinerea guvernamentala si conditiile reglementare au fost insuficiente”, a declarat Ministerul Comertului într-un comunicat.

Samsung, cea mai mare companie din Coreea de Sud, si-a vazut profitul prabusindu-se în ultimele luni, pe masura ce economia globala slaba, afectata de razboiul Rusiei cu Ucraina si inflatia ridicata, a redus cererea pentru produsele sale de electronice de consum si cipuri de memorie.

SK Hynix, un alt mare producator sud-coreean de cipuri, a raportat o pierdere operationala de 1,7 trilioane de woni (1,3 miliarde de dolari) pentru perioada octombrie-decembrie, care a marcat primul sau deficit de dupa anul 2012.

Comentarii

Leave a reply

DigiArena.ro
Logo