Samsung Galaxy Ace 2 – review, pret si detalii

Samsung Galaxy Ace 2 este continuatorul lui Galaxy Ace si vine impreuna cu urmatoarele puncte forte: chip dual core, camera foto mai mult decat decenta si un slot pentru cardurile microSD. Caracteristici excelente pentru un smarpthone de clasa medie. Galaxy Ace 2 este o alegere excelenta pentru cei care isi doresc un telefon accesibil, care “stie” sa faca multe. Nu arata intr-un mare fel, fapt pentru care cei innebuniti de design pot renunta la el.

Samsung Galaxy Ace 2 – Caracteristici

Sub “capota” din plastic a dispozitivului se ascunde un cip dual core, tactat la 800 Mhz, care a fost combinat intr-un mod inspirat cu un afisaj clar si o serie de caracteristici audio de nota zece pentru un telefon de categoria sa. In modul portret, tastatura virtuala se simte un pic inghesuita. Daca aveti degetele mari, s-ar putea sa intampinati probleme; in acest caz, va trebui sa avansati catre un model mai premium ca Samsung Galaxy S Advance (display de 4 inci), spre exemplu. Concurenta raspunde prin Sony Xperia U!

Caracteristici Samsung Galaxy Ace 2

Dupa cum spuneam si mai sus, la interior gasim un procesor dual core de 800 Mhz, care nu este deosebit de rapid, dar avand in vedere ca dispune de doua nuclee, ajuta la rularea unor aplicatii mai solicitante. Viteza de reactie este destul de mine, iar terminalul pare sa raspunda “prezent” mai de fiecare data. Navigarea pe Internet este iute. Pe unele siteuri pline de elemente grafice, va trebui sa asteptati sa se incarce. Totusi, viteza este una buna atunci cand stati pe internet. Problemele intervin la jocurile 3D ca Blood&Glory, unde va trebui sa asteptati cateva minute pana sa se incarce.

Calitatea convorbirilor pe Samsung Galaxy Ace 2 este excelenta. Nu am intampinat nicio problema in a intelege ce a spus persoana de la capatul celalalt a telefonului. Difuzorul spate se aude tare si clar, chiar si atunci cand este comparat cu modele din partea de sus a gamei sale. Memoria interna consta in 4GB, ce pot fi inmultiti cu ajutorul unui card microSD – partea laterala a terminalului. Viata bateriei se incadreaza in media performantelor obtinute de aceste telefoane. Conform specificatiilor, Samsung Galaxy Ace 2 ne va asigura 16 ore de convorbire in 2G, respectiv 7 ore si 30 min in 3G. Durata in regim de asteptare: 670 de ore (2G) si pana la 640 de ore (3G). Cipul video este identic cu cel intalnit pe fratii sai mai mari, Samsung Galaxy S2 si Samsung Galaxy S3.

Partea frontala a telefonului este dominata de un display de 3.8 inci. Lipseste, desigur, marele actor de pe piata ecranelor, si anume AMOLED. Cu toate acestea, afisajul este luminos, clar si plin de culoare. In plus, Samsung a decis sa pluseze in ceea ce priveste rezolutia ecranului: a mers d la 320×480 pixeli pana la 480×800 pixeli si putem spune ca nu a exagerat cu nimic, ba dimpotriva. Vorbim, deci, despre o densitate a pixelilor de 246ppi. Acesta este si motivul pentru care textul si pictogramele arata foarte bine. E drept, nu iti fura privirea ca pe un S3, dar se mentine in limitele respectabilului.

La baza ecranului tactil, Samsung a mers pe acelasi tipar: HOME, flancat de MENU si BACK. Celelalte doua taste butoane fizice de pe telefon – POWER (partea de sus, dreapta) si VOLUME (partea stanga). Ambele sunt receptive. In dreptul conectivitatii, bifam cu succes un jack pentru casti de 3.5mm standard, un port microUSB in partea de jos (incarcare telefon si mutare fisiere pe PC) si slotul pentru cardurile microSD. Partea din spate a telefonului prezinta un capac care, odata inlaturat, ne dezvaluie cartela SIM si acumulatorul de 1500 mAh.

Vezi AICI cel mai bun pret pentru terminalul Samsung Galaxy Ace 2

Ca si celelalte telefoane inteligente fabricate de Samsung, Samsung Galaxy Ace 2 ruleaza pe sistemul de operare Android. Din pacate, o versiune invechita – Android v2.3 (Gingerbread). Cu doua versiuni mai veche decat cea mai recenta iteratie, Jelly Bean. Jelly Bean este prezent in momentul acesta doar pe dispozitivele Google Nexus, deoarece este inca relativ nou, iar Ice Cream Sandwich se gaseste pe o buna parte din actualele smartphoneuri Android. Un update pe Samsung Galaxy Ace 2 se cere facut cat mai curand, asadar!

Comentarii

Leave a reply

DigiArena.ro
Logo