Samsung Galaxy Mini 2 – review, pret si detalii

Fara a abunda in cuvinte magulitoare la adresa lui Samsung Galaxy Mini 2, consider ca, pentru inceput, este suficient sa spunem despre el ca este un smartphone al carui public include in cea mai mare parte a sa tineri adolescenti, studenti si, in general, persoane care nu sunt dispuse sa cheltuiasca averi in schimbul unui smartphone decent. Caracteristicile sale nu il recomanda, asadar, ca fiind un smartphone iesit din comun. Enumeram, insa, cateva dintre avantajele sale: pretul, designul compact si un slot microSD.

Universul Galaxy este populat cu tot felul de dispozitive, incepand de la cele mai scumpe (vezi Samsung Galaxy S3) si terminand cu cele pe care si le pot permite aproape toti cei aflati in cautarea unui smartphone ieftin (cel mai bun exemplu in acest sens – Samsung Galaxy Y). Samsung Galaxy Mini 2 este un “pitic” de buget, ceva mai pretentios decat Galaxy Y, foarte compact, prietenos cu mainile utilizatorului, in spatele unui galben stralucitor.

Galaxy Mini 2 versus Galaxy Y

Cu siguranta, Galaxy Mini 2 nu este un smartphone destinat persoanelor cu mainile mari. Daca nu v-ati decis asupra carui smartphone sa optati,trebuie sa stiti ca nu sunt prea multe diferente intre aceste doua terminale. Mini 2 este un pic mai mare si mai greu. Dispune de un ecran mai bun si mai colorat, capacitate superioara de stocare a informatiilor, RAM si o camera destul de buna pentru segmentul la care facem referire. Nu uitati, in cadrul acestor camere fiecare pixel conteaza.

Pe de alta parte, Samsung Galaxy Y a fost prevazut cu un chip mai rapid si o viata mai buna a bateriei. In plus, este si mai ieftin decat Galaxy Mini 2. Strict din acest punct de vedere, noi v-am indruma sa va achizitionati modelul Galaxy Young.

Samsung Galaxy Mini 2 – Caracteristici

Design Galaxy Mini 2

Mini 2 este un smartphone compact, chiar daca ecranul este putin mai mare decat cel intalnit pe primul Mini (3.27 inci fatade 3.14). Chiar si asa, avem de a face cu un cran destul de mic. Dar daca aveti degete de copil, nu veti avea probleme in ceea ce priveste scrierea mesajelor si swiping. La pachet cu dimensiunea fizica a ecranului, care a fost crescuta, avem in fata noastra un smartphone cu o rezolutie de afisare superioara. Primul model avea 240×320 pixeli, in timp ce Galaxy Mini 2 dispune de un ecran ce masoara in rezolutie nici mai mult, nici mai putin decat 320×480 pixeli. In mare parte, designul arata neschimbat, raportandu-ne la Galaxy Mini. Telefonul este destul de lat, cu un spate rotunjit, texturat (11.6 mm grosime). Pe partea de originalitate, Galaxy Mini 2 atrage prin spatele sau colorat in galben.

Sistem de operare Galaxy Mini 2

Galaxy Mini 2 vine preinstalat cu Android Gingerbread. Un sistem de operare grozav, avand in vedere faptul ca iti ofera acces la mii de aplicatii disponibile prin Google Play Store, dintre care unele gratuite. Este suficient sa downloadati aplicatia Facebook, pentru a va forma o idee asupra utilitatii sale. Din pacate, smartphoneul nu vine cu cea mai recenta versiune de Android, dar ramane la fel de grozav pentru incepatori. Vorbind de aplicatii, sa reamintim ca Galaxy Mini 2 vine preincarcat cu unele aplicatii proprii ale lui Samsung, inclusiv Social Hub si Music Hub, precum si serviciul sau de mesagerie ChatON.

Performante si viata bateriei lui Galaxy Mini 2

Galaxy Mini 2 nu ofera un set hardware deosebit de impresionant. Exista aici un procesor de 800 Mhz, suficient pentru un telefon cu ecran relativ mic si rezolutie redusa. De asemenea, Mini 2 nu este uimitor de rapid, dar pentru aplicatii usoare, cum ar fi Angry Birds si navigarea pe web, este la cote optime performantei. Primiti in schimb, 4GB capacitate de stocare, ce poate fi imbunatatita prin intermediul unui card SD. Alaturi de camera, este un difuzor, ceea ce inseamna ca sunetul inregistrarilor va fi unul bun. Exista, de asemenea, un jack pentru casti de 3.5mm si un port micro USB pe marginea de jos, pentru incarcarea telefonului si trecerea fotografiilor si a altor fisiere pe PC si viceversa. Calitatea convorbirilor este medie, sunetul fiind un pic inabusit. Samsung Galaxy Mini are o baterie de 1300 mAh, care asigura autonomia necesara pe parcursul unei zile obisnuite.

Camera foto Samsung Galaxy Mini 2

Pe partea din spate gasim o camera de 3 megapixeli. Nu sunt multi, dar e mai mult decat gasim pe Galaxy Y, spre exemplu. Fotografiile nu sunt de o calitate extraordinara, camera nedispunand de blit si nici de autofocus. Cu alte cuvinte, nu va asteptati la capodopere fotografice (vezi mai jos foto). 🙂

Verifica aici cel mai bun pret pentru terminalul Samsung Galaxy Mini 2

Concluzii

Samsung Galaxy Mini 2 este un smartphone de buget, destinat in principal adolescentilor, impresionand doar atunci cand este pus fata in fata cu telefoane din categoria sa. Drept urmare, il recomandam in detrimentul lui Galaxy Y. In schimb, nu putem spune despre Galaxy Mini 2 ca i-ar fi superior lui Huawei G300, asta ca o alternativa excelenta la modelul ce tocmai a fost recenzat.

Comentarii

Leave a reply

DigiArena.ro
Logo