Samsung Galaxy S Duos S7562 – pret, review si detalii

Galaxy S Duos poate reprezenta solutia ideala de smartphone pentru cei care isi petrec mult timp calatorind dintr-o tara in alta. Odata cu intrarea in Uniunea Europeana si cu posibilitatea vizitarii unei tari doar cu buletinul, numarul acestor turisti s-a aflat intr-o permanenta crestere. De aici si necesitatea de a dispune de un smartphone cu doua cartele SIM. Nu putine sunt situatiile in care pretul roamingului este pe alocuri jignitor. Ei bine, smartphoneurile dual SIM sunt cu adevarat o solutie inteligenta pentru cei care au asemenea dileme.

Galaxy S Duos – Caracteristici

Dispozitivul poate gazdui doua cartele SIM, ce pot fi folosite la randul lor in functie de necesitatile dvs. Pe cale de consecinta, puteti naviga pe Internet cu cartela SIM a unui furnizor strain (atunci cand sunteti in strainatate), pentru ca apelurile in tara sa le efectuati de pe cealalta cartela. Aceste terminale sunt utile si pentru angajatorii care au semnat contract cu o firma anume de telefonie mobila, iar angajatul doreste, la randu-i, sa utilizeze cartela proprie, care nu coincide de fiecare data cu cea a sefului sau. Un numar tot mai mare de smartphoneuri (cu aceasta tehnologie incorporata) sunt din ce in ce mai prezente pe piata IT in ultima vreme, tocmai din motivele invocate mai sus. Cu toate acestea, niciun smartphone high-end (sau premium, spuneti-i cum doriti) nu a luat inca aceasta cale. Samsung Galaxy S3, spre exemplu, nu ofera o astfel de functie.

Carcasa Samsung Galaxy S Duos

Samsung ramane fidel crezului sau si nu foloseste vreo parte metalica la exterior, intreaga carcasa fiind fabricata in intregime din plastic. Un plastic dur, de altfel, spre deosebire de competitorii sai (HTC One X sau HTC One S). Afisajul este in intregime din plastic si, prin urmare, isi pune amprenta asupra greutatii terminalului. Greutatea totala, includem aici si acumulatorul, ajunge pana la 120 de grame. Cu 13 g mai putin decat Samsung Galaxy S3, carevasazica. Pe de alta parte, incarcatorul cantareste 36 de grame. Nu ne atrage in mod special afisajul lui Samsung Galaxy S Duos. Pe alocuri, terminalul aduce putin cu S3 atunci cand e sa ne referim la modul de proiectare si de pozitionare a butoanelor. Cu toate acestea, dimensiunile difera total. Galaxy S DUOS nu este la fel de subtire la cei 10.5mm ai sai, in conditiile in care modelele S2 si S3 nu depaseau bariera celor 9mm (8.5mm, respectiv 8.6mm). De asemenea, nu este la fel de lat (63mm) sau la fel de inalt (122mm). Putem spune fara rezerve ca este usor de tinut intr-o singura mana, iar la emag poate fi gasit intr-o singura varianta de culoare, si anume Pure White (alb pur).

Conectivitate Samsung Galaxy S Duos

Asa cum l-am descris mai sus, Galaxy S3 si Galaxy S DUOS arata la fel, exceptand dimensiunile. Butonul de alimentare este introdus pe marginea dreapta a carcasei, butoanele de volum – in treimea superioara; exista si un buton tactil pentru navigatie sau pentru deschiderea altor meniuri ale sistemului. Tot aici, regasim si un port micro USB ce poate fi folosit atat la incarcarea acumulatorului, cat si pentru transferul de date de pe telefon pe PC, tableta sau orice alt dispozitiv compatibil. Mufa pentru casti, in partea de sus. Slotul pentru carduri microSD suporta pana la 32GB si poate fi gasit pe partea dreapta (ca si la Samsung Galaxy Ace, pentru cei care au intrat in contact cu acest smartphone). Memoria interna nu depaseste 4GB, din nefericire.

Samsung Galaxy S Duos ruleaza pe sistemul de operare Android v4.0 (Ice Cream Sandwich) si pe interfata proprie Laucher Touchwiz 4.0. Messenger ChatON, Game Hub si Samsung apps vin preinstalate, ca de altfel si Delivery Hero, myTaxi, HRS Hotels, s.a.

Samsung a prevazut modelul Galaxy S Duos cu doua camere foto: una pentru instantanee ocazionale si o alta pentru apeluri pe internet. Camera principala dispune de un senzor ce masoara 5 megapixeli (rezolutie maxima 2592×1944 pixeli), precum si un zoom digital de 4x. Camera secundara nu este la fel de reusita precum cea dintai: 0.3MP si rezolutie maxima de 640×480 pixeli. Mai mult decat suficienta pentru apelurile Skype, am spune noi.

Afisajul este TFT, 4.0 inci in diagonala si o rezolutie nativa de 480 x 800 pixeli. Galaxy S DUOS nu dispune de control automat al luminozitatii. Senzorii de luminozitate sunt instalati la marginea de sus a touchscreenului. Pentru a compensa acest minus, Samsung a pus imediat in aplicare posibilitatea de a adapta rapid luminozitatea prin intermediului unui meniu vertical. Care este mult mai rapid decat daca ai umbla prin setari.

Acumulatorul Li-Ion, de 1500mAh ne garanteaza urmatoarele performante: 2G: 13 ore, 3G: 7 ore 25 min, respectiv  3G: 330 ore si  2G: 445 ore in standby.

Verifica AICI cel mai bun pentru terminalul dual SIM Galaxy S Duos

In concluzie, Samsung Galaxy S Duos S7562 este un smartphone solid, bine construit, care dispune de tehnologia Dual SIM, de altfel foarte apreciata in randul consumatorilor cu un spirit practic ceva mai dezvoltat. Ca design, aduce destul de mult cu modelul emblematic Samsung Galaxy S3, insa atunci cand vine vorba despre caracteristici cheie – procesor, afisaj – Samsung Galaxy S Duos S7562 nu va satisface pretentiile celor mai exigenti utilizatori.

Comentarii

Leave a reply

DigiArena.ro
Logo