Vestas anunta ca vor livra 10 turbine eoliene pentru parcul de la Ruginoasa

Compania daneza a anuntat livrarea a 10 turbine eoliene pentru parcul de la Ruginoasa, Iasi.

Turbinele sunt de tipul V162, cu o capacitate de productie de 6 MW, fiind varful de gama al produselor gigantului danez. Acestea au diametrul rotorului de 162 de metri, si o inaltime a turnului de 125metri.
Suprafata de captare este de ~20.000 de metri patrati, iar turbina poate functiona de la o viteza a vantului de 3 m/s pana la o viteza de 25 m/s.

Acest tip de turbina poate produce intre 16 si 30 GWh anual, in functie de viteza media anuala a vantului. Potrivit estimarii investitorilor romani, DTEK Renewable International si Moldova Eolian, cele 10 turbine ar trebui sa produca o cantitate de energie de 200GWh anual.

Livrarea turbinelor este estimata sa se produca incepand cu cel de al treilea trimestru al anului 2023, urmand ca receptia si punerea in functiune a acestora sa se intample undeva in cel de al patrulea trimestru. Totodata, danezii de la Vestas au anuntat ca vor asigura si 20 de ani de mentenanta a agregatelor livrare.

Desi pretul contractului nu a fost facut public, se estimeaza ca investitia in parcul eolian din Moldova ajunge la minim 50 de milioane de Euro.

Comentarii

Leave a reply

DigiArena.ro
Logo