Windows 7 si Windows 8.1 nu mai primesc actualizari de securitate si suport incepand cu data de 10 Ianuarie

Microsoft a anuntat ca va intrerupe actualizarile de securitate si suportul tehnic pentru Windows 7 si Windows 8.1 incepand cu data de 10 ianuarie.

Anuntul coincide cu lansarea Microsoft Edge 109, ultima editie care accepta sistemele de operare invechite. Desi browserul va continua sa functioneze pe aceste dispozitive, nu vor fi furnizate actualizari critice de securitate sau functii noi. Suportul pentru WebView2, un instrument care permite dezvoltatorilor sa incorporeze continut bazat pe web in aplicatiile lor, va fi, de asemenea, intrerupt pe 10 ianuarie.

Cu toate acestea, Edge nu este singurul motor de cautare major care abandoneaza Windows 7 si Windows 8.1. Google a anuntat in octombrie anul trecut ca suportul Chrome pentru Windows 7 si Windows 8.1 se va incheia pe 7 februarie. Dispozitivele care ruleaza Windows 8.1 sau Windows 7 vor fi din ce in ce mai vulnerabile la bug-uri, programe malware sau alte riscuri de securitate online.

Termenul limita ofera utilizatorilor cu dispozitive care ruleaza inca Windows 7, estimat la aproximativ 100 de milioane in anul 2021, ceva timp pentru a-si actualiza masinile sau pentru a se confrunta cu riscurile de securitate asociate cu utilizarea unui sistem de operare si browser invechit. Un sondaj Lansweeper efectuat pe 27 de milioane de sisteme Windows in octombrie anul trecut a descoperit ca mai multe PC-uri rulau versiuni foarte vechi de Windows XP, 7 sau 8 decat Windows 11.

Microsoft , pe de alta parte, a dat utilizatorilor o multime de avertismente, anuntand sfarsitul suportului pentru Windows 7 inca din 2020 .

„Microsoft nu va oferi Extended Security Update (ESU) pentru Windows 8.1. Continuarea utilizarii Windows 8.1 dupa 10 ianuarie 2023 poate creste expunerea unei organizatii la riscurile de securitate sau poate afecta capacitatea acesteia de a indeplini obligatiile de conformitate”, a comunicat Microsoft.

Programul Extended Security Update (ESU) este o ultima solutie pentru clientii care trebuie sa continue sa foloseasca produsele Microsoft vechi dupa ce au ajuns la sfarsitul asistentei. Contine actualizari de securitate esentiale si importante pentru pana la trei ani dupa incheierea suportului extins pentru produs. Aceasta inseamna ca utilizatorii de PC-uri Windows care au inca dispozitive care ruleaza sistemul de operare Windows 8.1 nu vor mai primi actualizari de securitate critice pentru a-si proteja computerele si datele de amenintarile cibernetice.

Daca cineva detine un dispozitiv care ruleaza Windows 7 sau Windows 8.1, acum este un moment bun pentru a instala Windows 10 sau 11. Daca acest lucru nu este posibil, Microsoft sugereaza inlocuirea dispozitivului cu un model mai nou inainte de 10 ianuarie pentru a preveni eventualele probleme de securitate. .

Comentarii

Leave a reply

DigiArena.ro
Logo